Арсенал и Ливърпул врътнаха реми 1:1 в дербито на 11-ия кръг на Висшата лига, което се игра на стадион "Емиратс" в Лондон.

По този начин серията на "артилеристите" без загуба продължава и тимът вече има 13 поредни мача във всички турнири, в които не познава вкуса на поражението, а мърсисайдци ще дадат шанс на Манчестър Сити да оглави класирането еднолично. 

След този мач Ливърпул е лидер в класирането с актив от 27 точки, а Арсенал има 23 точки и е 4-и в таблицата.

Милнър даде аванс на гостите в 61-ата минута, но Лаказет донесе точката на домакините в 82-ата. Това е седми пореден мач в който Арсенал не познава вкуса на успеха срещу този противник и за тези срещи има четири ремита и три поражения.


Срещата започна на доста високи обороти, като и двата тима стартираха изключително активно още от първата минута.

В 14-ата минута Обамеянг получи страхотен шанс да отправи удар и не се забави с шута, но топката рикошира в тялото на противников бранител и в крайна сметка Арсенал получи само ъглов удар.

Минути след това Джака пробва мерника си от дистанция, но Алисон комфортно успя да улови топката и да предотврати опасността.

В 20-ата минута Мхитарян успя да „излъже” Алисон за една висока топка и засече хубаво центриране, но не успя да нацели вратата и я прати встрани.

Буквално секунди преди това Фирмино излезе сам срещу вратаря и го прехвърли, но топката срещна напречната греда. Сане след това я добута във вратата, но гол нямаше, тъй като той бе в положение на засада.

Ситуацията бе малко спорна, но в крайна сметка реферът бе безкомпромисен при своето решение.

В следващите минути Лено трябваше да спасява коварни удари на Ван Дайк и Робъртсън, но се справи на висота.

В последните минути Арсенал се активизира и в 40-ата минута удар на Лаказет премина покрай вратата на Алисон, а малко след това попадение на французина бе отменено заради засада.

В последните секунди удар на Ван Дайк с глава от фаул срещна гредата и попадение отново нямаше.

Второто полувреме започна с добро темпо, но през първите минути от него нямаше опасности пред двете врати.

В 61-ата минута Милнър попари неприятно домакините, след като даде аванс на Ливърпул. Опитният страж се възползва от нескопосано избива не от страна на Лено и с плътен удар около границата на наказателното поле матира германския страж на домакините.

Броени минути след това Арсенал можеше да изравни, но Алисон се справи прекрасно след удар на Торейра. 

Мане пък бе на косъм да убие каквато и да е интрига в този мач в 70-ата минута, но за много малко не успя да засече хубаво центриране на Салах, а минути след това удар на Фирмино с глава премина покрай вратата. 

В 82-ата минута Иуоби изведе Лаказет сам срещу вратаря, но стражът му скъси прекалено много ъгъла. След това французинът се разходи в наказателното поле и с удар в далечния ъгъл изравни. 

До края на самия мач така и не паднаха повече голове.

АРСЕНАЛ – ЛИВЪРПУЛ 1:1
0:1 Милнър 61
1:1 Лаказет 82

Арсенал: Лено, Мустафи, Колашинац (82 - Уелбек), Бейерин, Холдинг, Йозил, Мхитарян (68 - Иуоби), Джака, Торейра, Обамеянг (73 - Рамзи), Лаказет
 
Ливърпул: Алисон, Ван Дайк, Робъртсън, Гомес, Александър-Арнолд, Милнър, Вайналдум, Фабиньо Фирмино (80 - Шакири), Салах, Мане