С малко късмет и благодарение на Бернд Лено Арсенал докопа 1:1 срещу Уулвърхемптън у дома в мач от 12-ия кръг на Висшата лига. 

Вълците изиграха отличен мач и нямаше да бъде незаслужено, ако го спечелят, но останаха само с точка, което все пак бе отлично за тях. 

Артилеристите загубиха нови 2 точки и макар и да удължиха серията си без загуба на 16 мача във всички турнири, с 24 точки са вече на 8 от лидера Ман Сити. Уулвърхемптън е 11-и с 16. 

Още в началото се видя, че гостите не са дошли, за да загубят. Те бяха добре подредени в защита, не допуснаха нищо опасно пред вратата си и в 13-ата минута дори поведоха. 

Джака допусна груба грешка, което помогна на Кавалейро да напредне и да подаде на Хименес, който след това му върна и от няколко метра Кавалейро реализира. 

Едва  в средата на полувремето Лаказет стреля, но ударът му бе блокиран от Коуди. Вълците обаче контраатакуваха и Лено спря Елдер Коста, а след това и Хименес. 

До почивката домакините не направиха почти нищо в предни позиции и съвсем закономерно паузата дойде при 0:1. След това обаче, ситуацията се промени, тъй като Артилеристите опитаха да натиснат, но отново се затрудняваха да създават добри положения. 

Все пак в 86-ата минута те стигнаха до гол, макар и с голям късмет. След бързо изпълнен корнер Мхитарян центрира, отбраната на гостите не се ориентира и топката не бе докосната от никого преди да се озове в далечния ъгъл. 
 
В оставащото време обаче отново Лено и късмет трябваие да спасяват лондончани. Първо вратарят отрази удар на Траоре от чиста позиция, а след това изстрел на Невеш се отби от гредата преди в крайна сметка мачът да завърши 1:1. 
 
Арсенал – Уулвърхемптън 1:1
 
0:1 Кавалейро 13
1:1 Мхитарян 86
 
Арсенал: Лено, Бейерин, Мустафи, Холдинг, Колашинац (76 Мхитарян), Торейра, Джака, Айоби (46 Гендузи), Йозил (75 Рамзи), Обамеянг, Лаказет
Уулвърхемптън: Патрисио, Бенет, Коуди, Боли, Дохърти, Моутиньо, Невеш, Джони, Коста (75 Траоре), Хименес (85 Гибс-Уайт), Кавалейро (61 Хота)