Треньорът на Арсенал Унай Емери обясни защо е оставил на пейката Месут Йозил във вчерашния мач срещу Борнемут, спечелен трудно с 2:1. 

Германецът изобщо не се появи в игра, което бе доста изненадващо, но наставникът обясни, че е действал по този начин заради променената схема с трима централни бранители и стремежът да се играе по-агресивно и здраво, което не съвпада със стила на халфа. 

„Преценихме, че ни очаква много изискващ във физеческо отношение мач, в който ще има много борба и сблъсъци и затова решихме той да не играе. Освен това действахме с трима централни защитници и тази различна формация ще ни даде една по-различна опция“ обясни Емери, който бе провокиран от репортерите с твърдения, че явно няма доверие на халфа. 

„В началото на сезона говорихме всеки ден за това, как трябва да сме борбени и конкурентни, но също така и организирани и със стремеж да се подобряваме непрекъснато. Сега ситуацията просто е същата“ добави той. 

„Искахме да спечелим на всяка цена, за да останем близо до Тотнъм, Челси и Ливърпул. Манчестър Сити са доста напред, но за нас е важен нашият прогрес и трябваше да бием, тъй като в следващия си мач играем с Шпорите. Бяхме под напрежение, но съм доволен от реакцията ни. Все още получаваме повече голове, отколкото искаме и трябва да работим върху баланса си и точно към това се стремим“ изтъкна още Емери.