Манчестър Юнайтед - Арсенал, мач от 11-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Олд Трафорд", начало 18.10 часа.

Групата на Манчестър Юнайтед:

Вратари: Де Хеа, Линдегард
Защитници: Рафаел, Смолинг, Джоунс, Фърдинанд, Видич, Евънс, Евра, Бутнер, Фабио,
Полузащитници: Валенсия, Нани, Фелаини, Карик, Гигс, Андерсон, Йънг, Клевърли, Заха, Янузай, Кагава
Нападатели: Руни, Ван Перси, Ернандес

Контузени: Флечър, Уелбек

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Гибс, Монреал, Дженкинсън, Мертезакер, Косиелни, Саня, Вермаелен
Полузащитници: Рамзи, Йозил, Касорла, Фламини, Артета, Уилшър, Росицки
Нападатели: Жиру, Гнабри, Бендтнер, Парк, Мияичи

Контузени: Подолски, Диаби, Окслейд-Чембърлейн, Саного, Уолкът

 


ПРОГНОЗА: Манчестър Юнайтед посреща Арсенал в един от най-интересните мачове във Висшата Лига не само за този кръг, а вероятно и за целия сезон. Изходът от този двубой до голяма степен може да даде отговор на въпроса къде се намират двата отбора.

След него може да се разбере дали наистина претенциите на "Артилеристите" в борбата за титлата са толкова сериозни, колкото изглеждат досега. Както и дали Юнайтед ще може да се справи с напускането на Сър Алекс Фъргюсън и да в типичния си стил да вдигне оборотите точно когато трябва.

Изходните позиции на двата отбора са доста различни в сравнение с миналия сезон. Арсенал е убедителен лидер с 5 точки аванс пред преследвачите си, докато Юнайтед е на цели 8 точки зад "Артилеристите". Все пак след лошото начало на сезона "Червените дяволи" са в серия от 8 поредни мача във всички турнири без загуба. Към това трябва да се добави и фактът, че в началото на сезона програмата на Юнайтед несъмнено бе една от най-тежките.

Арсенал обаче също има с какво да се похвали. След грешната стъпка в първия кръг срещу Астън Вила, "Артилеристите" нямат загуба и записаха 8 победи и 1 равенство. Изминалата седмица пък бе особено добра за тях, тъй като те първо спечелиха с 2:0 дербито срещу Ливърпул, а след това победиха като гост Борусия Дортмунд в Шампионската Лига. Така самочувствието на играчите на Венгер ще е доста високо.

Непосредствено преди мача и в двата тима научиха добри новини. За Юнайтед Рафаел и Карик са възстановени от контузиите си и могат да вземат участие. В състава на Арсенал пък се завръщат Джак Уилшър и Матийо Фламини. Така и двата тима ще разполагат с достатъчно добри футболисти за титулярните си единайсеторки.

Статистиката в сблъсъците между двата отбора е твърдо в полза на Юнайтед. "Червените дяволи" имат една единствена загуба срещу Арсенал в последните си 12 мача, а в домакинствата си имат 9 победи в последните 10 мача.

Арсенал обаче е отборът в най-добра форма като гост. Лондончани имат 9 победи в последните си 10 мача далеч от дома, като нямат загуба във всички турнир от януари месец. Освен това "Артилеристите" са единственият отбор, който е вкарвал гол във всеки мач от началото на сезона.

Всичко това предвещава много интересен мач, в който и двата тима ще имат своите шансове. Предвид изравнените сили обаче може би равенството изглежда най-логично, а и двата отбора би следвало да са доволни на този изход и надали ще рискуват прекалено много да търсят победата на всяка цена.

Резултат: 1:1