Арсенал приключи с победа груповата фаза на Лига Европа, след като спечели с 1:0 срещу Карабах у дома в мач без абсолютно никакво значение. 

Така Артилеристите регистрираха 5 успеха и 1 равенства в двубоите си, като спечелиха първото място с 16 точки. Спортинг Лисабон също продължава напред, а Ворскла и Карабах отпадат. 

Треньорът Унай Емери очаквано направи редица промени в състава си, в който обаче се завърна Лоран Кошчелни след повече от 6 месеца отсъствие, както и Месут Йозил, който не игра в предишните срещи. Младоците Уилок, Нкетиа и Сака също започнаха. 

Трибуните на „Емиратс“ очаквано бяха полупразни, но в 16-ата минута феновете все пак се зарадваха, след като Нкетиа отне топката от българския национал Симеон Славчев, намери Йозил, който пък подаде на Лаказет и след няколко докосвания французинът вкара в далечния ъгъл. 

Артилеристите очаквано не се напъваха много, но държаха мача под контрол и трябваше да вкарат повече. В средата на второто полувреме Букайо Сака, който е само на 17 години, бе близо да стане най-младият европейски голмайстор на Арсенал, но ударът му бе отбит. 

След това гол на Нкетиа бе отменен заради засада, а в 90-ата минута Сака пропусна още веднъж, след като Нкетиа го намери сам пред вратаря, но младокът стреля в тялото на съперника и така двубоят приключи само 1:0 за Арсенал. 

Съставът на Арсенал: Мартинес, Дженкинсън, Сократис, Кошчелни (72 Монреал), Мейтланд-Найлс, Елнени, Уилок, Нкетиа, Йозил (83 Гилмор), Сака, Лаказет (63 Медли)