Саутхемптън - Арсенал, мач от 16-тия кръг на Висшата лига, стадион “Сейнт Мерис”, 14:00 часа българско време. 

Прогнозата на Gol.bg:

Мениджърът на Саутхемптън Маурисио Пелегрино продължава да се чуди на кого да заложи за центъра на атаката, а вариантите са Чарли Остин, Шейн Лонг и Маноло Габиадини. Пелегрино разчита на тактика с един изявен таран, което прави изборът му още по-сложен. 

Остин вкара три гола в последните два мача на “светците”, след като преди това не бе започвал като титуляр във Висшата лига от успеха с 4:1 над Евертън преди месец. В последните 4 двубоя на тима имаше достатъчно ротации, като Габиадини бе титуляр последно при 1:0 над Бърнли на 4 ноември. 

“Очевидно е, че изпитвам трудности заради това, че разполагаме с трима добри нападатели. Те обаче имат различни профили и качества, но разбирателството между тях е добро. Мисля, че можем да играем с различни нападатели и пак да запазим идеята си на игра. Остин може да задържа добре топката, докато Шейн и Маноло са по-добри от задни позиции”, каза Пелегрино. 

“Надявам се Остин да продължи по същия начин и да държи увереността си голяма. Той вкара три гола в последните два мача, което е важно за него, но по-важното е, че е ценно за отбора”, добави мениджърът на Саутхемптън. 

Арсенал най-вероятно ще дойде на Южния бряг без Шкодран Мустафи, който се възстановява от контузия. Защитникът бе пуснат прибързано в игра миналата седмица срещу Манчестър Юнайтед и проблемите му в бедрото се подновиха. 

Твърдо аут за мача е Санти Касорла. Арсен Венгер пък запази основните си играчи при победата с 6:0 над БАТЕ Борисов през седмицата, когато даде шанс за изява на резервните си футболисти.

За Саутхемптън няма да играе Седрик Соарес заради разтежение, получено при загубата с 1:2 от Манчестър Сити. Мениджърът на “светците” няма повече проблеми с контузени играчи. Основната му дилема е кой да води атаката срещу Арсенал. 

Резултат: 1:2