Ливърпул демонстрира за пореден път шеметно добра форма и разби Арсенал с 5:1 на своя "Анфийлд" в среща от 20-ия кръг на Висшата лига.

По този начин "мърсисайдци" дръпнаха ред втория Тотнъм с цели 9 точки и пред третия Манчестър Сити, който има мач по-малко, с 10 пункта.

Това е и осма поредна победа на отбора на Юрген Клоп във всички турнири.

Мейтланд-Найлс откри изненадващо за гостите в 11-ата минута, но Фирмино с попадения в 14-ата и 16-ата минути обърна резултата в полза на Ливърпул. Мане бе точен в 32-ата минута, за да убие каквато и да е интрига в мача, а Салах вкара от дузпа в продължението на първото полувреме.

В 65-ата минута с гол от дузпа Фирмино оформи хеттрика си. 

С тази победа на практика Ливърпул даде изключително сериозна заявка за титлата, която не е печелена от много години насам. 


Срещата започна с изключително високо темпо и още в 6-ата минута пред Салах се откри страхотен голов шанс, но египтянинът от чудесна позиция прати топката встрани вратата. От това обаче се възползваха веднага гостите, които в 11-ата минута стигнаха изненадващо до гол.

Мейтланд-Найлс се възползва от страхотно ниско центриране на Иуоби пред вратарското поле и просто отклони с крак топката, за да открие резултата в полза на гостуващия тим.

Радостта на "артилеристите" бе много кратка, тъй като само три минути след това Фирмино изравни. Салах копна една топка в наказателното поле, а бранител на гостите не успя да изчисти добре, а след това и стражът на Арсенал се намеси неубедително. Така Фирмино с лекота вкара топката във вратата.

Обратът дойде само минута след изравнителния гол. Фирмино мина като на парад през няколко играчи на гостите и с хубав нисък удар от наказателното поле прати топката в мрежата и даде аванс на Ливърпул. 

Това даде положителен и в 32-ата минута Салах отклони една центрирана топка за Мане, който вкара в опразнения ъгъл от близка дистанция и на практика уби каквато и да е интрига в този двубой.

Самият Салах бе точен от дузпа в края на продължението на първото полувреме, а наказателният удар бе отсъден за отсъден за фаул на Сократис. 

Второто полувреме започна добре за домакините и четвърт час след подновяването на играта Фабиньо можеше да увеличи аванса на "червените", но ударът му бе спасен от противниковия страж.

Колашинац направи фаул срещу противников играч в 64-ата минута и Ливърпул получи правото да изпълни дузпа, която бе реализирана от Фирмино, а бразилецът оформи своя хеттрик в този двубой. 

Съвсем резонно с оглед на разгромната преднина на домакините темпото през следващите минути съвсем поспадна. 

До самия край така и не паднаха повече попадения. 

ЛИВЪРПУЛ - АРСЕНАЛ 5:1
0:1 Мейтланд-Найлс 11
1:1 Фирмино 14
2:1 Фирмино 16
3:1 Мане 32
4:1 Салах 45+2 дузпа
5:1 Фирмино 65 дузпа

Ливърпул: Алисон, Ван Дайк, Ловрен, Александър-Арнолд, Робъртсън (83 - Клайн), Фабиньо, Вайналдум (78 - Лалана), Шакири, Мане (62 - Хендерсън), Фирмино, Салах

Арсенал: Лено, Мустафи (46 - Кошчелни), Сократис, Колашинац (83 - Гендузи), Лихтщайнер, Торейра, Джака, Мейтланд-Найлс, Рамзи, Иуоби, Обамеянг (71 - Лаказет)