Арсенал постигна важна домакинска победа в лондонското дерби на кръга срещу Фулъм с 4:1. Срещата бе от 21-ия кръг на Висшата лига и се игра на "Емиратс", а домакините определено заслужено стигнаха до трите точки.

След победата си Арсенал е 5-и с 41 точки и изостава на две точки от четвъртия в таблицата Челси, който обаче има и мач по-малко на своята сметка. 

Джака откри за "артилеристите" в 25-ата минута, а Лаказет удвои техния аванс в 55-ата. Камара от своя страна намали за Фулъм в 69-ата минута, но в крайна сметка това се оказа крайно недостатъчно. 

В 78-ата минута Рамзи сложи точка на спора, а четири минути след това Обамеянг оформи крайния резултат. 

"Котиджърс" остава на предпоследната позиция в класирането и има в актива си 14 точки. 


Срещата започна с добър шанс за домакините и малко след старта на мача Обамеянг прати топката над вратата от чудесна позиция, а след това гостуващият тим заигра изключително добре и в 15-ата минута се виждаше как ще открие. Сесеньон обаче от наказателното поле стреля покрай вратата.

И точно когато се очакваше "котиджърс" да притисне още повече домакините, отборът на Емери успя да вкара. Това стана в 25-ата минута. Джака бе намерен с прекрасно подаване в наказателното поле и просто си спря топката и я прати във вратата.

Десет минути след това Джака можеше да удвои и да вкара втори гол, но стражът на гостите направи фантастично спасяване, а малко преди самия край и Обамеянг имаше шанс да се разпише, но прати топката в аут.

Второто полувреме започна отлично за лондончани и в 55-ата минута те удвоиха аванса си. Колашинац намери Лаказет на точката на дузпата и френският национал вкара топката в мрежата без никакви проблеми.

Очакваше се, че всичко в този мач е приключило с втория гол на Арсенал, но Фулъм не се предаде и върна едно попадение чрез Камара в 69-ата минута. Той бе намерен от Сесеньон на празна врата и с лекота вкара в мрежата. 

В 78-ата минута обаче всичко в този мач приключи. След една центрирана топка в наказателното поле Обамеянг нацели страничната греда, но при добавката Рамзи успя да се разпише.

Точно четири минути след това Обамеянг отправи силен удар от наказателното поле, който рикошира в тялото на противников бранител и влезе във вратата. 

До края на мача нямаше повече голове.

АРСЕНАЛ - ФУЛЪМ 4:1
1:0 Джака 25
2:0 Лаказет 55
2:1 Камара 69
3:1 Рамзи 78
4:1 Обамеянг 82

Арсенал: Лено, Кошчелни, Сократис, Мустафи (46 - Торейра), Колашинац, Джака, Гендузи, Мейтланд-Найлс, Обамеянг, Иуоби, Лаказет (75 - Рамзи)

Фулъм: Рико, Ле Маршанд, Одой, Рийм, Кристи (56 - Фосу-Менса), Киърни, Сисе, Брайън, Шюрле (81 - Камара), Сесеньон, Митрович