Новият треньор на Арсенал Унай Емери обяви, че се нуждае от време, за да осъществи еволюцията в клуба. 

Настававникът пое Артилеристите след ерата на Арсен Венгер и до момента се справя  сравнително прилично, въпреки че отборът показва колебания и едва ли ще успее да се класира за топ 4. 

„Когато в един клуб има смяна на мениджъра, това е защото той иска нещо ново. В такъв момент е важно да отделиш добрите неща, които трябва да се запазят от тези, които трябва да се променят и подобрят. Тук очевидно има доста такива“ заяви Емери. 

Под негово ръководство Арсенал направи серия от 22 поредни мача без загуба през есента, но напоследък отново изпитва трудности, а неубедителната игра в защита не спира да мъчи отбора. 

„Това е процес, който знаем, че ще е труден. Мисля обаче ,че прогресираме по позитивен начин. Искаме да сме в Топ 4, но конкуренцията е много сериозна. Идеята е въпреки трудностите да се подобряваме и да върнем там, където Арсенал трябва да бъде, но за това е необходимо време“ добави той. 

„Във футбола не е важен само резултатът. Да, той е от голямо значение, но понякога може да скрие проблемите. Аз винаги искам да печеля, но тук за първи път усещам подкрепа, че мога да градя от дъното към върха и да работя в дългосрочен план. Предстои ни много работа. Сега сме в преходен период и доста неща трябва да се променят, като постоянството в отбрана е едно от тях. Затова и в момента търсим баланс. Ясно е обаче, че ни трябва да солидност в защита“ категоричен е Емери.