Хъдърсфийлд - Арсенал, среща от 26-ия кръг на Висшата лига, стадион "Джон Смит", 17:00 часа българско време.

Вероятните състави на двата отбора:

Хъдърсфийлд: Льосл, Шнидлер, Йоргенсен, Конголо, Хадергионай, Моуи, Хог, Билинг, Качунга, Диакаби и Грант

Арсенал: Лено, Кошчелни, Мустафи, Монреал, Мейтланд-Нилс, Колашинац, Джака, Торейра, Иуоби, Обамеянг и Лаказет

Прогноза на Gol.bg:
На хартия Арсенал ще има лесна задача срещу последния в класирането, но определено домакините изобщо не трябва да се подценяват, тъй като "раненият лъв" е най-опасен. Отборът на Хъдърсфийлд има на сметката си реми и цели четири загуби в последните си пет мача от всички турнири.

Арсенал обаче също не се намира във форма и е записал цели три поражения за същия брой срещи, както и две победи. Освен това тимът няма право на грешка, тъй като по този начин рискува да се отдалечи от челната четворка, където по цел на ръководството трябва да се класира в края на сезона.

Домакините ще бъдат без Мбенза, Сабири и Уилямс, които са с травми и ще пропуснат срещата, а гостите също имат немалко кадрови проблеми и ще отсъстват Сократис, Белерин, Холдинг и Уелбек, като всички са аут заради контузии.

Хъдърсфийлд е в кошмарна серия от шест поредни домакински загуби във Висшата лига, докато Арсенал е записал само една единствена победа в последните си пет визити от всички турнири и тимът има и цели три поражения на сметката си при тези гостувания.

Като цяло класата на лондончани е по-голяма и моето очакване е отборът да вземе успеха днес. Прогнозата ми за този мач е успех с 1:0 за столичани.

Прогноза: Хъдърсфийлд - Арсенал 0:1