Още по темата

 

Мениджърът на Арсенал Унай Емери остана доволен от успеха с 3:0 над БАТЕ (Борисов) в реванша от 1/16-финалите в Лига Европа.
 
“Артилеристите” бяха загубили с 0:1 първата среща и нямаха право на нова грешка, но според наставника, играчите му са изпълнили идеално плана за мача.
 
“Трябваше да вземем предпазни мерки, защото един гол щеше да върне съперника в мача. Нашето послание беше: ако отбележим гол, продължаваме напред, ако вкараме два, продължаваме и продължаваме и продължаваме.
 
"Трябваха ни поне два-три гола, за да бъдем спокойни. Играчите изпълниха плана както трябва и пратиха много топки в наказателното поле. Показахме и нужната ефикасност в атака, която липсва в гостуванията ни”, заяви Емери.
 
Испанецът коментира и ситуацията с Месут Йозил, който се завърна в стартовия състав.
 
“Днес той показа какво може. Ако е на разположение, ще играе в доста мачове. Понякога ще ни трябва в стартовата единайсеторка, а друг път на пейката, защото имаме доста играчи.
 
"Неговият дух бе много висок, а освен това показа класа и капацитет да комбинира добре със своите съотборници. Смятам, че имаме нужда от всеки играч и днес Месут показа, че е важен за нас”, допълни специалистът.