Арсенал – Рен, мач-реванш от 1/8финалите в Лига Европа, стадион „Емиратс“, 22:00 часа, съдия Андрис Трейманис (Лат)

Контузени за Арсенал: Бейерин, Холдинг, Уелбек
Наказан за Арсенал: Сократис
Под въпрос за Арсенал: Мхитарян
Контузени за Рен: Данзе, Житан

Прогноза
 
Арсенал трябва да навакса два гола в домакинството си срещу Рен, за да стигне 1/4финалите в Лига Европа, което със сигурност няма да бъде никак лесно. 
 
Попадението на Алекс Айоби във Франция все пак дава надежди, въпреки загубата с 1:3, а намаляването на наказанието на Александър Лаказет и това, че той ще е на линия за мача, увеличават оптимизма в лагера на лондончани. 
 
„Трябва да контролираме емоциите си и да бъдем фокусирани през цялото време. Необходимо е да взимаме правилните решения  и да покажем, че тук развръзката ще бъде различна“ заяви Унай Емери. 
 
Големият проблем за Артилеристите остава защитата, след като дори и при победата над Манчестър Юнайтед с 2:0 съперникът създаде сериозен брой голови ситуации, а сега допуснато попадение ще направи задачата още по-тежка. 
 
Липсата на наказания Сократис може да накара треньора да промени схемата на игра и да заложи на трима в отбрана, като върне по-близо до тях Гранит Джака. Лаказет се очаква да стартира в атака заедно с Обамеянг, тъй като тимът се нуждае от голове, но Мхитарян остава под въпрос. 
 
Френският тим разполага със скорост и атлетизъм, който може да бъде решаващ в един такъв двубой и определено домакините ще трябва да внимават, особено ако мачът не върви в тяхна полза и са принудени да рискуват и да атакуват с повече хора. Французите имат само едно поражение в последните си 10 мача, като спечелиха 7 от тях, което ги прави уверени. 
 
Класата на Арсенал в нападение е безспорна, но несигурността в защита може да донесе сериозни неприятности. Домакинският фактор е от значение, така че шансовете на Артилеристите са налице. Съперникът може да бъде елиминиран, но това може да стане само със себераздаване и здрава битка, а при това положение всякаква развръзка е възможна. 
 
Резултат: Арсенал – Рен 2:0