Треньорът на Арсенал Унай Емери похвали своя отбор за умението да печели под напрежение след впечатляващата победа с 3:0 срещу френския Рен, с която "артилеристите" заличиха пасива от 1:3 в първия мач.

Арсенал се класира за четвъртфиналите с общ резултат 4:3 и стана едва вторият отбор в историята на Лига Европа, който елиминира съперник след загуба с 1:3 в първия мач.

"Трудно е да наваксаш такъв пасив, но момчетата реагираха перфектно и аз съм горд с тях. Най-добрият начин да се развиваш във футбола е да играеш под напрежение. Играхме като отбор и показахме най-добрия си футбол в трудните моменти. Демонстрирахме едно добро ниво през всичките 90 минути", коментира Емери.

Арсенал не е играл в Шампионска лига през последните два сезона, но това не притеснява Емери, който има специално отношение към втория по сила турнир Лига Европа. Специалистът спечели три поредни пъти трофея със Севиля в периода 2014-16.

"Казах на играчите, че този турнир също е вълнуващ и е отлична възможност за Арсенал да спечели трофей. Лига Европа също предлага емоции, виждате някои от фаворитите Интер и Севиля са аут - получиха се големи изненади", коментира Емери.