Арсенал - Кристъл Палас, мач от 24-я кръг на английската Висша Лига. Стадион "Емиратс", начало 18.00 часа.

 

Групата на Арсенал:

Вратари: Шчесни, Фабиански,
Защитници: Саня, Мертезакер, Косиелни, Гибс, Монреал, Вермаелен, Дженкинсън
Полузащитници: Артета, Росицки, Йозил,  Касорла, Окслейд-Чембърлейн
Нападатели: Жиру, Подолски, Гнабри, Бендтнер

Контузени: Шелстрьом, Уилшър, Уолкът, Рамзи, Диаби
Извън групата: Мияичи, Саного

Наказан: Фламини

 

ПРОГНОЗА: Арсенал приема Кристъл Палас в пореден мач от английската Висша Лига и ще се надява да се върне на върха на класирането. "Артилеристите" изостават на точка зад Манчестър Сити, който утре приема третия Челси в дербито на кръга.

На пръв поглед това е сравнително лесен мач за тима на Арсен Венгер. Арсенал се намира в изключително стабилна форма като домакин. На своя Емиратс "Артилеристите" спечелиха 8 от 11 мача, като единствено Астън Вила, Челси и Евертън можаха да измъкнат нещо. Карамелите бяха и последният отбор, който успя да вкара гол на този стадион. След Жерард Деулофеу Арсенал няма допуснат гол на свой терен вече 465 минути.

От своя страна Палас е доста неубедителен като гост. Тони Пюлис стабилизира клуба след идването си през ноември и спечели 16 точки за 11 мача. Те обаче са предимно на "Селхърст парк". Като гост те са по-неубедителни и под ръководството на Пюлис успяха да победят само Астън Вила. Трябва да се отчете обаче и това, че загубите дойдоха от тимове като Ман Сити, Челси, Тотнъм.  

Проблемът на Палас обаче е това, че не вкарва много голове. През сезона тима има само 5 гола като гост. Това ще бъде още по-трудно срещу стабилната защита на Арсенал. Бившият нападател на "Артилеристите" ще бъде максимално мотивиран да накаже бившия си тим. Той ще има подкрепата на новото попълнение Джейсън Пънчън, но другите нови играчи Том Инс, Джо Ледли и Скот Дан не са на разположения заради закъснели документи.

Единственият нов в Арсенал - Ким Шелстрьом също няма да играе. Шведът има контузия и ще отсъства поне пет мача. Освен него липсват още няколко полузащитници - Джак Уилшър, Аарън Рамзи и Матийо Фламини. Томаш Росицки обаче се завръща след операция на носа.

Въпреки кадровите проблеми Арсенал е абсолютен фаворит за победа в този мач. Проблем обаче може да се окаже подценяването на съперника. След този мач следва серия от тежки мачове срещу Ливърпул, Манчестър Юнайтед, отново Ливърпул и Байерн Мюнхен. Така на днешният мач мнозина гледат като на почивка, което може да изиграе лоша шега. Затова много зависи от концентрацията на домакините, които обаче със сигурност ги очаква тежък мач.


Резултат: 2:0