Арсенал допусна нова грешка в битката за топ 4, след като падна с 1:3 при гостуването си на Уулвърхемптън в отложен сблъсък от Висшата лига. 

Ужасяващо първо полувреме за лондончани реши всичко в сблъсъка, след като Вълците вкараха 3 гола и взеха още един сериозен скалп след тези на Манчестър Юнайтед, Челси и Тотнъм. Освен това хората на Унай Емери като цяло играха слабо и в нападение не създадоха почти нищо. 

Така Уулвс излезе на 7-о място с 51 точки, като постигна първата си победа над Арсенал в елита от 1979-а година. Арсенал остава 5-и с 66 точки, на една от Челси и на 4 от третия Тотнъм. 

В състава на Арсенал имаше 7 промени от загубата срещу Кристъл Палас в неделя. Сократис Папастатопулос се завърна в защитата, за да партнира на Лоран Кошчелни. Мейтланд-Найлс и Начо Монреал бяха по двата фланга. Торейра, Иуоби, Джака и Мхитарян също започнаха, а голямата новина бе, че Пиер-Емерик Обамеянг бе извън групата. 

Домакините започнаха амбицирано, но в първите минути добри ситуации и пред двете врати липсваха. Арсенал владееше повече топката, но без да стигне до нещо опасно пред Руи Патрисио. 

Първата реална възможност за домакините дойде в 21-ата минута, когато Моутиньо стреля опасно, но малко встрани. Последва отклоняване над вратата и от Хименес преди Вълците да поведат в 28-ата минута. Тогава Рубен Невеш изпълни отлично пряк свободен удар и не остави шансове на Бернд Лено. 

Това вдъхнови домакините и Хименес стреля неточно преди в 37-ата минута те да удвоят аванса си. След къс корнер и бавна реакция от лондончани, Джони прати топката пред вратата, където Дохърти се измъкна от засадата и от чиста позиция вкара с глава. 

А в добавеното време на първата част катастрофата за Арсенал стана пълна. Гостите загубиха в своята половина, Диого Жота напредна и преодоля Лено, който можеше да се справи и по-добре в ситуацията. Всичко обаче за Уулвс беше фантастично, защото тимът водеше с 3:0 след първата част. 

След почивката настроението в играта на Арсенал не беше кой знае колко голямо. Лондончани заиграха с трима в отбрана, но това не ги направи опасни в нападение и за Патрисио нямаше никакви проблеми. 

Все пак в 80-ата минута Сократис се разписа с глава след корнер на Джака, което обаче не промени нищо. В добавеното време Патрисио се справи с диагонален удар на Джака и така Уулвърхемптън се наслади на страхотен триумф. 

Уулвърхемптън – Арсенал 3:1
 
1:0 Невеш 28
2:0 Дохърти 37
3:0 Жота 45+2
3:1 Сократис 80
 
Уулвърхемптън: Патрисио, Дохърти, Бенет, Коуди, Боли, Джони, Невеш, Моутиньо (89 Гибс-Уайт), Дендонкер, Жота (76 Кавалейро), Хименес (81 Траоре)
Арсенал: Лено, Мейтланд-Найлс, Сократис, Кошчелни, Монреал, Торейра (58 Гендузи), Джака, Иуоби (71 Нкетиа), Йозил, Мхитарян (58 Колашинац), Лаказет