Арсенал отново стана за смях срещу средняшки отбор и допусна третата си поредна загуба във Висшата лига, като по този начин отборът на практика се отдалечи от заветната си цел, а именно място в топ 4.

Лестър смачка с 3:0 на своя "Кинг Пауър Стейдиъм" клетите артилеристи в среща от 36-ия кръг.

Всичко неприятно за гостите дойде още в 36-ата минута, когато Мейтланд-Нилс получи втори жълт и респективно червен картон. В 59-ата минута Тилемас откри за "лисиците" и им даде ценен аванс в резултата.

В 86-ата минута Варди удвои аванса на Лестър, а за крайното 3:0 точен бе отново Варди, който се разписа в петата минута на продължението след края на редовното време.

След този мач домакините са 8-и с актив от 51 точки и отборът най-после намери нужната стабилност под ръководството на Брендън Роджърс. Арсенал пък е 5-и с 66 точки и ще трябва да се надява четвъртия Челси да сгреши срещу Манчестър Юнайтед, тъй като в противен случай разликата ще стане по-голяма.


Първите минути на сблъсъка не бяха като цяло особено интензивни и опасните положения липсваха, но в 19-ата минута опасен удар на Мадисън мина агонизиращо близо покрай вратата.

В 23-ата минута Лаказет пропусна уникален голов шанс и от непосредствена близост не успя да вкара топката в мрежата, а само пет минути след това се наложи Лено да показва класа и да спасява удара с глава на Ндиди.

Головите положения продължиха и в 32-ата минута от добра позиция Варди прати топката над вратата, а в 36-ата минута Мейтланд-Нилс бе изгонен след втори жълт картон заради фаул.

До почивката нямаше повече голове, но след това попаденията не закъсняха.

В 59-ата минута Тилеманс засече с глава прекрасно центриране на Мадисън и не остави шансове на противниковия вратар да реагира.

Всичко за Арсенал приключи в 86-ата минута, когато отборът инкасира второ попадение. Варди излезе сам срещу вратаря и елегантно го прехвърли, за да удвои преднината на тима си.

В 95-ата минута отново той бе точен за крайното 3:0. Перейра го намери пред малкото наказателно поле и нападателят вкара в опразнения ъгъл.

ЛЕСТЪР - АРСЕНАЛ 3:0
1:0 Тилеманс 59
2:0 Варди 86
3:0 Варди 90+5

Лестър: Шмайхел, Евънс, Магуайър, Перейра, Килуел, Чудхъри (79 - Менди), Тилеманс, Ндиди (46 - Барнс), Мадисън, Албрайтън (86 - Грей), Варди

Арсенал: Лено, Мустафи, Сократис, Колашинац, Мейтланд-Нилс, Мхитарян (73 - Гендузи), Торейра, Джака, Иуоби (46 - Кошчелни), Лаказет (76 - Нкетиа), Обамеянг