Мениджърът на Арсенал Унай Емери заяви, че целта на отбора винаги е била да се класира в групите на Шампионската лига и те са съвсем близо до нея. Артилеристите постигнаха две победи на полуфинала срещу Валенсия в турнира Лига Европа и ще играят изцяло английски финал в Баку срещу съгражданите си от Челси.

"Ние имахме две възможности да попаднем в Шампионската лига. Едната беше като се класираме на такава позиция във Висшата лига на Англия, но ние я изпуснахме. А втората беше да спечелим Лига Европа. Мисля, че вече нашите шансове се подобриха значително. Това е един добър вариант, за да влезеш в Шампионската лига. Много от мачовете в Лига Европа буквално нямат нищо общо с тези от Шампионската лига или от Премиършип. Но финалът вече е друга работа, защото обикновено за трофея се борят най-добрите. Но нашата задача е ясна- да влезем в Шампионската лига, докато при Челси предполагам, че мотивацията ще бъде съвсем различна, заяви Емери.

"Гордея се с отбора и с нашите фенове. Играчите направиха всичко възможно, за да има Арсенал повод за гордост. Знам много добре какъв отбор е Валенсия, колко е трудно да се играе тук, така че поздравявам отбора ни за мъжеството.

"Не си спомням колко пъти през тази година Валенсия е допускала четири гола, особено у дома, защото те са много организиран отбор. Но ние го направихме и това ни дава увереност, че можем да се възползваме от шансовете си.