Арсенал завърши сезона с победа, след се наложи с 3:1 при гостуването си на Бърнли и триумфира за 10-и път поред срещу Виненочервените. 

Пиер-Емерик Обамеянг завърши отличната седмица за себе си с още 2 гола, но не успя да спечели Златната обувка за голмайстор на първенството, като раздели позицията със Салах и Мане с по 22.  

В състава на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг водеше атаката, докато Лаказет бе на пейката. Месут Йозил пък изобщо не бе в групата. Стартираха още Лихтщайнер, както и младия Уилок. 

Началото бе спокойно преди в 5-ата минута Обамеянг да засече центриране от свободен удар с глава и да прати топката в гредата. Късмет за Бърнли. Малко след това отново голмайсторът на гостите успя да се освободи и стреля, но Хийтън спаси. 

Последваха по-спокойни минути преди в 18-ата минута Уилок  да получи на добра позиция, но се поколеба и забави и пропусна да вкара. Все пак битката беше атрактивна и интересна. 

В 28-ата минута Крис Ууд стреля в гредата изведен от Джеф Хендрик и Арсенал оцеля. Малко след това Лоутън успя да заобиколи Лено, но Гендузи блокира на голлинията и предотврати сигурен гол. Паузата дойде без голове, но след нея ситуацията се промени. 

В 52-ата минута Тейлър от домакините се подхлъзна и върнатата топка назад, което остави Обамеянг в чиста позиция и естествено той не пропусна да вкара и даде аванс на гостите. 

Минути след това нападателят се разписа отново, като получи пас от Иуоби на далечната греда и отбеляза отново. Веднага след това обаче, Барнс засече центриране на Гудмундсон и реализира, за да върне интригата. 

Обамеянг пропусна да стигне до втория си пореден хеттрик, след като в 73-ата минута от чиста позиция и само няколо метра, стреля неточно след пас на Мхитарян. 

В самия край гостите направиха успеха си още по-убедителен след удар на резервата Нкетиа и сериозен рикошет. Тази победа обаче така или иначе бе достатъчно само за 5-о място със 70 точки в крайното класиране. Бърнли приключи на 15-о място с 40. 

Бърнли – Арсенал 1:3
 
0:1 Обамеянг 52
0:2 Обамеянг 63
1:2 Барнс 65
1:3 Нкетиа 94
 
Бърнли: Хийтън, Лоутън, Мий, Тарковски, Тейлър, Корк, Уестууд, Макнийл (64 Гудмундсон), Хендрик (81 Брейди), Барнс, Ууд (76 Крауч)
Арсенал: Лено, Лихтщайнер, Мустафи, Мавропанос (38 Кошчелни), Монреал, Гендузи, Елнени, Уилок (62 Нкетиа), Иуоби, Мхитарян, Обамеянг