Футболистите на Арсенал ще приберат много добри бонуси, ако тимът спечели Лига Европа след няколко дни срещу Челси в Баку. 

„Дейли Мейл“ изчислява, че клубът ще трябва да раздаде около 10 милиона паунда на футболистите си, в договорите на които има клауза, които им гарантират добри финансови постъпления при спечелена европейска купа. 

Според изданието играчите ще вземат между 100 000 и 500 000, ако вдигнат първия си континентален трофей от 1994-а, когато спечелиха несъществуващата вече надпревара за Купата на носителите на национални купи. 

Шефовете естествено едва ли ще имат нещо против да дадат парите на футболистите, защото това отличие ще спаси сезона и ще класира отбора за Шампионската лига. 

Това естествено ще увеличи много сериозно приходите и Унай Емери ще получи доста повече пари за селекция от тези 40 милиона, които се счита, че ще има, ако отборът се провали и не вземе трофея. 

В Челси обаче едва  ли ще пропуснат да стимулират финансово играчите си, така че битката другата седмица в Азербайджан ще бъде много интригуваща.