Арсенал победи с 2:1 Байерн Мюнхен в приятелски мач, игран в САЩ.

В 49-ата минута юношата на баварците Луис Познански си заби автогол, а в 71-ата минута Роберт Левандовски изравни. Успехът за "топчиите" донесе Едуард Нкетиа в самия край на проверката.

Следващата контрола на лондончани е срещу Фиорентина на 21 юли от 01.00 часа българско време. Германският хегемон пък ще се изправи срещу Реал Мадрид в същия ден, но от 03.00 часа сутринта.

Интересното е, че преди две години Арсенал победи със същия резултат Байерн в приятелски мач. В официалните сблъсъци обаче баварците имат тотална доминация, елиминираха съперника няколко поредни пъти в Шампионска лига и спечелиха последните три двубоя с по 5:1.


В Карсън, щата Калифорния двата отбора изиграха скучно първо полувреме, но през второто вдигнаха оборотите и логично тогава паднаха и трите гола в срещата.

В 49-ата минута младият бранител на Байерн Луис Познански си отбеляза автогол, опитвайки се да пресече центриране от десния фланг на атаката на Арсенал.

71-вата минута Байерн изравни чрез Роберт Левандовски, който засече с глава центриране на Серж Гнабри.

Две минути преди края на редовното време чудесна многоходова акция завърши с подаване на Тайрийс Джон-Джулс към Едуард Нкетиа, който от близка дистанция прониза за втори път мрежата на Свен Улрайх и оформи крайния резултат.

Арсенал - Байерн 2:1

Голмайстори: 1:0 Познански (49-авт), 1:1 Левандовски (71), 2:1 Нкетиа (88)