Мениджърът на Арсенал Унай Емери още отписа "артилеристите" от претендентите за титлата в предстоящия сезон в английската Висша лига. Специалистът е на мнение, че разликата между лондончани и фаворитите а е твърде голяма, за да бъде елиминирана за една година. 

"Трябва да сме реалисти по отношение на дистанцията  между Ливърпул и Манчестър Сити и нас. Тази разлика се изразява в много точки. Искаме да намалим тази разлика и да бъдем по-конкурентоспособни.

Трябва да подобрим отбранителната игра, но без да нанасяме щети на нападението, защото преди всичко ние разчитаме на атаката. Вярно е, че понякога имаме проблеми с отбранителна игра. Ще търсим баланс, това е нашата задача.

Що се отнася до другите отбори, трябва да сме реалисти - Манчестър Сити и Ливърпул са много силни, но ние все пак искаме да играем нашата си игра. Ще бъде много трудно да стигнем до топ 4, защото Тотнъм е във възход, а Челси запази своите играчи, с изключение на Еден Азар.

Манчестър Юнайтед остана  зад нас през миналата година, но този отбор има огромен  потенциал. Ние трябва да вярваме в това, което правим, трябва да вярваме в нашите играчи.

Имаме много добри футболисти, много млади играчи, а освен това искаме да привлечем  двама или трима за да ни помогнат в подобряване на играта", каза Емери.