Арсенал срази с 3:0 домакините от Айнтрахт Франкфурт в първия мач на двата тима от груповата фаза на Лига Европа. 

Двата тима направиха много интересен мач със серия ситуации и пред двете врати, но лондончани се оказаха по-ефективни и взеха трите точки, тръгвайки с победа в група F. 

Резултатът определено изглежда твърде суров за германците, които имаха достатъчно ситуации, но им липсваше прецизност. 

В състава на Арсенал очаквано имаше доста промени, като стартираха Мартинес, Смит-Роу, Уилок и Сака. 

Първото положение бе за домакините, когато в 4-ата минута Костич намери свободния Соу, който бе на добра позиция, но прати топката право в ръцете на стража на лондончани. 

Веднага след това обаче, гостите пропуснаха. Сака се измъкна отляво и центрира отлично, а Торейра засече, но не успя да прати топката в мрежата, въпреки че трябваше да вкара. Германците също се опитваха да бъдат опасни и Андре Силва прати топката близо до вратата в 11-ата минута. 

Мачът продължи да бъде двуостър. Торейра не успя да преодолее вратаря Трап изведен добре от Сака, но малко след това Костич излезе на добра позиция. Мартинес обаче скъси ъгъла и принуди съперника да стреля неточно.

В 22-ата минута Обамеянг бе изведен на стрелкова позиция, но притиснат от съперник не бе точен. Малко след това Костич отново се справи с Чеймбърс и отправи много опасен изстрел, но Мартинес изби с върха на пръстите си. 

В 29-ата минута гостите пропуснаха отличен шанс. Обамеянг бе в основата на контраатаката, като стигна до крайната линия и върна към Уилок, който засече, но на сантиметри встрани. Малко след това Джака изведе Смит-Роу сам срещу вратаря, който обаче запази спокойствие и спаси с крак. 

Това бяха добри минути за лондончани, които в 38-ата минута поведоха. Джо Уилок бе изведен отляво, смени посоката и стреля, а след рикошет в Ейбрахам топката стана неспасяема за Трап, като влезе във вратата, след като се отби и от гредата. 

В края на първата част обаче, отново Мартинес трябваше да спасява гостите, след като Андре Силва излезе на добра позиция, но не успя да преодолее стража и така почивката дойде при аванс за Арсенал. 

Веднага след паузата Бас Дост стреля неточно с глава, а Андре Силва изведен зад гърба на Давид Луис, не успя да намери целта. Последва обаче нова опасна контра за Артилеристите, като Уилок бе с топка в краката около 60 метра, след което изведе Обамеянг, но Хинтерегер се намеси решаващо. 

В 56-ата минута Джака прати топката в наказателното поле от свободен удар, Трап не прецени добре и се размина, но за негова радост топката се отби от гредата. Андре Силва пък направи нов пропуск за домакините, след като изстрелът му от добра позиция отново се оказа неточен. 

Джо Уилок пропусна да удвои преднината на гостите, след като не успя да преодолее Трап от чиста позиция, като стражът изби с крак. Германците обаче също не спираха да нападат и двубоят продължаваше да бъде страшно интересен. 

В 80-ата минута обаче, домакините останаха с човек по-малко. Кор фаулира доста грубо спринтиращия Сака и след като имаше вече жълт картон, трябваше да напусне. 

Това се оказа решаващо, защото след това гостите набързо си гарантираха триумфа. При поредната контра Букайо Сака се освободи и вкара с отличен удар първия си гол за клуба. Малко след това Пиер-Емерик Обамеянг вкара дежурното си попадение с удар в близкия ъгъл и оформи крайния резултат. 

Айнтрахт – Арсенал 0:3
 
0:1 Уилок 38
0:2 Сака 85
0:3 Обамеянг 87
 
Айнтрахт: Трап, Ейбрахам, Хасебе, Хинтерегер, Да Коста (74 Чандлър), Кор, Соу, Костич, Камада, Дост (66 Пасиенсиа), Андре Силва
Арсенал: Мартинес, Чеймбърс, Мустафи, Давид Луис, Колашинац (81 Мейтланд-Найлс), Торейра, Джака, Смит-Роу (60 Пепе), Уилок (73 Себайос), Сака, Обамеянг