Арсенал изпусна нови 3 точки, след като завърши 1:1 с Уулвърхемптън у дома и поднесе ново разочарование на феновете си. 

Артилеристите отново поведоха, но както и срещу Кристъл Палас в миналия кръг, не успяха да запазят преднината си и от тези 2 домакинства, които трябваше да спечелят задължително, взеха само  2 точки. 

Това ще увеличи напрежението върху треньора Унай Емери, след като лондончани имат само 17 точки и отборите от Топ 4 могат да увеличат аванса си пред тях. Вълците вече в 6 поредни срещи нямат загуба и са с 13 точки. 

Новината в състава на домакините бе появата на Месут Йозил, който бе титуляр в първенството за първи път от средата на септември срещу Уотфорд. Пиер-Емерик Обамеянг пък бе капитан. За Вълците нямаше промяна от мача с Нюкасъл миналия уикенд. 

Гостите обаче започнаха силно и още след секунди организираха атака, като Жота стреля неточно от добра позиция. В защита Артилеристите изглеждаха притеснени и това създаваше напрежение пред Лено. В 8-ата минута Моутиньо стреля от свободен удар, но Лено спаси лесно. До 10-ата минута притежанието на топката бе 62,5% в полза на Уулвс. 

Постепено лондончани се подобриха и първо удар на Себайос бе блокиран, а след това Обамеянг не затрудни Патрисио с опит от малък ъгъл. В 21-ата минута обаче Оба-Оба се реваншира, след като Лаказет го изведе на чиста позиция и той вкара 50-ия си гол за Арсенал, давайки аванс на своя тим. 

Гостите опитаха да отговорят, но Траоре не успя да взаимодейства с Жота. Последва шанс и за домакините, след като Торейра стреля, но Патрисио успя да избие, след което Вълците изчистиха. Мачът бе двуостър и Невеш прати топката над вратата при положение за гостите. 

Артилеристите продължиха да нападат, като имаха инициативата и Лаказет трябваше да се справи по-добре в 32-ата минута, но стреля сравнително слабо и Патрисио спаси. 

В 40-ата минута Вълците получиха нов шанс да изравнят, след като защитата на Арсенал реагира бавно и Дохърти стреля, но Лено изби. Футболистът на гостите определено трябваше да вкара. Последваха и съмнения за игра с ръка на Сократис, но така или иначе паузата дойде при аванс за Арсенал. 

След нея отново Вълците бяха по-активни и Лено трябваше да спасява удар на Невеш. Домакините пък действаха предпазливо и затова следващите минути не бяха особено атрактивни. Арсенал продължаваше да води, но в 76-ата минута това се промени и домакините пак изпуснаха аванс в резултата. 

Джони изпълни бърз тъч, Моутиньо се измъкна зад гърба на Себайос, за да центрира и да намери Хименес, който прати топката в мрежата за ужас на феновете на Артилеристите. 

В 83-ата минута домакините изпуснаха страхотна възможност. Йозил нахлу в наказателното поле и подаде ниско, а топката бе избита право в Букайо Сака, който обаче не успя да овладее и пропусна ситуацията. 

В крайна сметка Арсенал не успя да стигне до победата и феновете изпратиха играчите с освирквания. Вълците пък вече в 8 поредни гостувания в Лондон са без поражение. 

Арсенал – Уулвърхемптън 1:1
 
1:0 Обамеянг 21
1:1 Хименес 76
 
Арсенал: Лено, Чеймбърс, Сократис, Давид Луис, Тиърни (88 Колашинац), Гендузи, Торейра (73 Сака), Себайос, Йозил, Лаказет (60 Мартинели), Обамеянг
Уулвърхемптън: Патрисио, Дохърти (71 Винагре), Дендонкер, Коуди, Саис, Джони, Невеш, Моутиньо, Траоре, Жота (90 Нето), Хименес