Арсенал загуби от Айнтрахт в Лига Европа с 1:2 и това вероятно обрече Унай Емери на уволнение, въпреки твърденията му, че има подкрепата на ръководството. 

Малкото фенове на „Емиратс“ отново освиркаха бурно отбора, който игра силно до почивката и поведе, но след паузата допусна бърз обрат, а след това така и не съумя да изравни. Това бе 7-и пореден мач на Артилеристите без победа, най-дългата негативна поредица от 1992-а година!

Това бе първо поражение на Арсенал в група F, като тимът остава на върха с 10 точки, докато германците са с 9. В другия мач Витория и Стандард Лиеж завършиха 1:1 и така белгийците имат 7 точки, като ще приемат лондончани в последния кръг и трябва да спечелят с 5 гола разлика, за да се класират. 

Пред полупразния „Емиратс“ домакините стигнаха до първото положение, но Обамеянг стреля неточно с глава след центриране на Сака. Уилок се оказа на пътя на капитана, който пропусна, а трябваше да се справи по-добре. 

Последваха два шанса за Мартинели. Първо Ронов се справи с неговия опит, а след това бразилецът стреля с глава, но топката бе избита от голлинията и германците отново оцеляха. 

Лондончани продължиха да играят  по-добре и Обамеянг изведе Сака, който все пак стигна до топката, но вратарят Ронов излезе и блокира удара на младока. Давид Луис пък бе заменен след половин час игра, след като още в началото пострада при една ситуация, но продължи. 

Германският тим не правеше нищо в атака и в добавеното време на първата част логичното все пак  се случи и Арсенал поведе. Мартинели подаде от крилото, Сака не успя да засече, но пък отклони достатъчно, за да се окаже топката идеална за Обамеянг, който реализира. Вратарят на гостите докосна топката, но след това тя се отби от напречната греда и премина зад голлинията. 

Второто полувреме започна с неточни удари на Уилок и Чеймбърс, които трябваше да се справят по-добре. В 55-ата минута обаче, Айнтрахт изравни. Камада се освободи от Сократис вдясно и с отличен удар с левия крак в далечния ъгъл за 1:1. 

Йозил влезе за Арсенал, но в 64-ата минута лондончани изостанаха за ужас на малкото си фенове на трибуните. Топката бе изчистена към Камада на границата на наказателното поле и авторът на първия гол остана прецизен, за да отбележи отново. 

Домакините наистина бяха шокирани и в следващите минути не стигнаха до нищо кой знае какво пред вратата на противника. Центриранията не носеха нищо и в оставащото време съвсем очаквано Арсенал не успя да изравни, което може би реши съдбата на Унай Емери. 

Арсенал – Айнтрахт 1:2
 
1:0 Обамеянг 45+1
1:1 Камада 55
1:2 Камада 64
 
Арсенал: Мартинес, Чеймбърс, Мустафи (76 Торейра), Сократис, Тиърни, Давид Луис (31 Гендузи), Джака, Мартинели (60 Йозил), Уилок, Сака, Обамеянг
Айнтрахт: Ронов, Абрахам, Хасебе, Хинтерегер, Да Коста, Соу, Желсон Фернандес (46 Гачинович), Костич, Камада, Силва (46 Кор), Пасиенсиа