Новият мениджър на Арсенал Микел Артета съобщи, че Фредрик Люнгберг ще остане в треньорския щаб на лондончани.

Люнгберг водеше временно тима в последните шест срещи след уволнението на Унай Емери в края на ноември.

"Разговарях с Фреди, разказах му за моите идеи и за това кого искам да привлека в моя щаб и кой за какво ще отговаря. Исках да знам какви и са неговите очаквания и планове. Решихме, че най-доброто за всички ще бъде той да продължи с нас. Той познава добре играчите, разбира ситуацията и е наясно с история на клуба. Освен това, неговите футболни знания ще ни помогнат да станем още по-добри", коментира испанският спец.

37-годишният Артета пое официално отбора след съботното равенство 0:0 срещу Евертън. Той ще дебютира в четвъртък в гостуването от Висшата лига срещу Борнемут.

"Мисля, че разполагаме с един наистина добър отбор, който може да се развие много. Нуждая се от всички в клуба. Направих доста срещи в последните дни и съм много доволен от реакцията на всеки един. Това, което исках да обясним добре на футболистите, е отговорността да играеш за този клуб. Това е основното. Всеки един трябва да бъде максимално отдаден. Езикът на тялото на играчите в мача срещу Евертън беше малко-по-добър, но трябва много повече желание и страст. В това няма съмнение", каза Артета.