Микел Артета започна с равенство начело на Арсенал, след като лондончани стигнаха до 1:1 на терена на Борнемут. 

Лондончани не бяха впечатляващи и за пореден път допуснаха попадение, но все пак стигнаха до точката, благодарение на Пиер-Емерик Обамеянг и неговия 12-и гол в първенството. 

С точката обаче тимът събра 24 и остава в средата на класирането, докато Черешките са с 20 и определено не могат да бъдат спокойни за мястото си в Лигата. 

За първия си мач начело на Арсенал Артета включи Месут Йозил и Александър Лаказет, което определено бе интересно. Сократис пък замени наказания Чеймъбърс в защита, докато Габриел Мартинели не бе на линия поради контузия. За домакините също имаше 3 промени, като Стив Кук отново бе на линия, а освен това стартираха още Джак Симпсън и Калъм Уилсън. 

Гостите овладяха инициативата, но първата ситуация бе за домакините. В 5-ата минута Черешките разиграха добре, Калъм Уилсън намери в наказателното поле свободния Фрейзър, който стреля, но Лено бе на мястото си и успя да избие. 

Веднага след това Йозил изведе Лаказет, който обаче не успя да се измъкне и да нанесе удар. Последва още едно хубаво нападение за Артилеристите, при което Сака бе изведен отляво, но не успя да подаде точно пред вратата, където Рамсдейл се справи. 

Двубоят бе интересен и Лаказет и Фрейзър стреляха неточно при ситуации и за двата тима. Джеферсон Лерма също не успя да се справи добре при опит за домакините. В 19-ата минута Обамеянг се оказа на добра позиция и стреля, но с общи усилия Стейси и Кук успяха да блокират удара. 

Последваха по-спокойни минути, които не досеха опасни положения преди в 35-ата домакините да поведат. Стейси се включи напред и стигна до аутлинията, откъдето върна пред вратата, където Дан Гослинг изпревари Торейра и той реализира. 

Това попадение вдъхнови Борнемут и до почивката те бяха по-добрият тим, като в 43-ата минута Джош Кинг имаше възможност да удвои, но не успя да релизира с опита си в близкия ъгъл. 

Второто полувреме започна с удар на Обамеянг, който потърси далечния ъгъл, но не намери целта. Лондончани доминираха, но се затрудняваха при създаването на положения. 

Все пак предимството в играта им даде резултат и те изравниха. Удар на Нелсън се отклони и топката стигна на пътя на Обамеянг, който без да се колебае я прати в далечния ъгъл. 

Последва ситуация и за Лаказет, който обаче бе спрян в последния момент от добра намеса в защита. Лондончани потърсиха обрата, но в 81-ата минута получиха гол. Калъм Уилсън реализира, но се оказа в засада и попадението правилно не бе зачетено. 

В добавеното време Рамсдейл спаси слаб удар на Уилок и в крайна сметка може би логично мачът завърши наравно. 

Борнемут – Арсенал 1:1
 
1:0 Гослинг 35
1:1 Обамеянг 63
 
Борнемут: Рамсдейл, Стейси, С. Кук, Мефам, Симпсън, Фрейзър, Л. Кук, Лерма, Гослинг (71 Билинг), Кинг (66 Х. Уилсън), К. Уилсън
Арсенал: Лено, Мейтланд-Найлс, Сократис (77 Мустафи), Давид Луис, Сака, Торейра, Джака, Нелсън (82 Пепе), Йозил (75 Уилок), Обамеянг, Лаказет