Арсенал победи с 2:0 Манчестър Юнайтед в голямото дерби от 21-ия кръг и излезе начело по един показател във Висшата лига.

В самия край на първото полувреме на сблъсъка на "Емиратс" Сократис Папастатопулос се разписа след ъглов удар, с което оформи крайния резултат.

Забележителното е, че това беше осми гол за "топчиите" от корнери през сезона. Нито един друг отбор не може да се похвали с подобна цифра, като най-близките преследвачи са с два попадения назад, пише Opta.

Вижте класирането в Англия 

Освен това за първи път през шампионата Арсенал надделя над съперник, който се бори за място в Топ 4. Успехът беше и дебютен за новия мениджър Микел Артета, а представянето срещу Юнайтед определено вдъхна увереност на "Емиратс".

"Усещането е прекрасно. След почивката проявихме зрялост. Признаваме, че не сме готови физически, но играем със сърце. Отборът ще се промени, но е невъзможно за няколко дни да преминем от нулата до максимума. В бъдеще ще правим страхотни неща, но пътят се изминава стъпка по стъпка", предупреди защитникът Давид Луис.