Да играеш срещу Лийдс е като да отидеш на зъболекар. Това заяви Микел Артета след измъчената победа на Арсенал над лидер  в Чемпиъншип снощи. 

Испанецът похвали сериозно опонента, който през първото полувреме доминираше и създаде серия ситуации, които пропусна. През второто обаче домакините се подобриха и стигнаха до успеха с попадение на Рийс Нелсън. 

„Те са кошмар за всеки един тим. Както казах още преди мача, да играеш срещу Лийдс е като да отидеш на зъболекар. Изобщо не е приятно, тъй като те затрудняват много, играят здраво и са отличен тим“ заяви Артета. 

„Успяват да показват високо ниво на всеки 3 дни и това, което са изградили, е наистина много сериозно. Всеки път, когато се анализират техните мачове се вижда именно това. Ние започнахме много лошо заради подхода си към мача и ще кажа това на момчетата. Имахме късмет, че не изостанахме“ добави той. 

„Аз продължавам да уча всеки ден нови неща за момчетата, за техните реакции, когато изостават и когато водят. Най-голямата промяна на почивката обаче, бе в отошението и подобряването на агресията и интензитета на отбора. След победата над Манчестър Юнайтед може би се ускоиха, но трябва да са наясно, че сега не е време за отпускане и  ако не сме на необходимото ниво ще страдаме“ каза още той. 

„Това бе добър урок, защото със сигурност не им бе приятно да страдат толкова сериозно през първото полувреме“ изтъкна Артета, който бе доволен и от факта, че капитанът Пиер-Емерик Обамеянг отхвърли официално слуховете, че може да напусне през януари и обяви, че е отдаден на клуба.