Босът на Арсенал Микел Артета планира сериозна чистка през лятото и е готов да се раздели със звездите Пиер-Емерик Обамеянг, Александър Лаказет и Месут Йозил, твърди „Дейли Мейл“. 

Смята се, че испанецът вече се е убедил, че на „Емиратс“ са необходими много големи промени, тъй като макар и да стабилизира тима след идването си, резултатите определено не са това, което се очаква. 

Артилеристите спряха да губят, но пък правят твърде много равенства и за момента са по-близо до опасната зона, отколкото до Топ 4, което без съмнение е изключително разорачоващо за техните фенове. 

Като приоритети Артета търси качествен халф, който да бъде полезен както в защита, така и в нападение, силен централен защитник и още един офанзивен играч за средата на терена. 

През лятото до края на договора на Обамеянг ще остава само година, така че вероятно сега е моментът да бъде продаден, като се използва интересът от Барселона. 

Лаказет пък не оправдава очакванията и не е достатъчно продуктивен, а Йозил отдавна е трън в очите на привържениците, които отдавна искат клубът да се раздели с него.