Полузащитникът на Уест Хям Джак Уилшър си спомни с носталгия за периода, в който носеше екипа на градския съперник Арсенал.

28-годишният англичанин беше сочен за един от най-големите таланти с бляскаво бъдеще пред себе си, но контузиите му попречиха да разгърне пълния си потенциал.

Халфът обясни защо "артилеристите" не успяха да спечелят титлата във Висшата лига след 2004 година, като в периода 2005-2015 година те неизменно бяха трети или четвърти.

"Бях опустошен след трансфера на Робин ван Перси в Манчестър Юнайтед през 2012 година. В предходния сезон той вкара 30 гола за Арсенал и беше нашият капитан", заяви Уилшър пред BBC.

"Тъкмо чувствах, че имаме сили да се борим отново за титлата и изведнъж той напусна, отивайки при един от големите ни противници. Беше трудно да го приемеш."

"Бях в отбора когато си тръгна Сеск Фабрегас, а също и Самир Насри. Големи играчи. Ако отборът ни се беше запазил, щяхме да спечелим Висшата лига. И кой знае какво щеше да последва после..."

Уилшър проговори и за своето напускане през 2018 година, дошло след оттеглянето на легендарния мениджър Арсен Венгер.

"Арсен тъкмо беше обявил, че си тръгва и аз усетих, че сега е правилното време за промяна. Знаех, че има живот и отвъд Арсенал. В Арсенал времената се сменяха."

"Говорих с новия мениджър тогава Унай Емери, който ми каза, че мога да остана, но няма да бъда сред титулярите му. Арсен Венгер ми вярваше, но с Емери беше различно", завърши Уилшър.