Аржентина - Хърватия, мач от група D на Мондиал 2018, 21:00 часа, Нижни Новгород, стадион "Нижни Новгород", съдия Равшан Ирматов (Узбекистан)

Вероятни състави: 

Аржентина: Кабайеро, Меркадо, Отаменди, Талиафико, Салвио, Масчерано, Меса, Асуна, Меси, Агуеро, Павон

Хърватия: Субашич, Върсалко, Ловрен, Вида, Стринич, Ракитич, Бадель, Брозович, Модрич, Перишич, Манджукич

Прогноза

Аржентина и Хърватия ще бъдат в различно настроение, когато се изправят един срещу друг в ключов двубой от група D на световните финали. 

Гаучосите стартираха с грешка срещу Исландия и напрежението върху тях се увеличи, тъй като сега трябва да спечелят задължително. Хърватите пък ще бъдат спокойни след комфортния успех над Нигерия. 

Селекционерът на южноамериканците опита да свали напрежението от суперзвездата Лионел Меси, който изпусна дузпа срещу исландците като каза, че не само лидерът на тима е виновен за равенството. 

"Твърде е лесно, когато Аржентина не печели, вината да се хвърля върху Лео. Всички носим отговорност, така че ще останем единни в добри и лоши моменти" коментира наставникът. 

В същото време треньорът на европейците Златко Далич обяви, че това ще бъде най-лесният двубой за неговия тим. "Ние просто няма какво да губим, а имаме 3 точки. Затова и аз ще кажа на момчетата да играят освободено и да се наслаждават" каза той. 

Хърватите са труден съперник и със сигурност имат своите шансове срещу звездите на съперника. Далич едва ли ще направи промени сред титулярите, като остава да се види дали раздялата с Никола Калинич се е отразила по някакъв начин. 

В същото време Хорхе Сампаоли най-вероятно ще спази традицията в два поредни мача да не започва с еднаква единайсеторка, като дебют в официален мач може би ще направи Кристиан Павон. 

От досегашните сблъсъците между двата състава трудно може да се направи извод. Аржентина все пак води с 2 на 1 победи, като една среща е завършила наравно. От друга страна южноамериканските отбори не са удобни за Хърватия, след като тимът има 4 загуби от също толкова мачове от противниции от този контитент при участието си на финали. 

Лео Меси не е успял да вкара гол от последните си 21 удара на световни финали, но със сигурност може да направи разликата. Двубоят е труден за прогнозиране, като всякаква развръзка не трябва да е изненада, но може би Аржентина все пак има по-добри шансове. 

Резултат: Аржентина - Хърватия 2:1