Атлетико (Мадрид) ще трябва да се справя с Байер (Леверкузен) в утрешния мач от Шампионската лига без Кевин Гамейро - човекът, който има огромна заслуга за успеха с 4:2. Но пък добрата новина за домакините от испанската столица е завръщането на Фернандо Торес, който се възстанови от травма в главата.

Гамейро вкара един гол и подаде за още един при впечатляващата победа в Германия, но сериозни стомашни болки са причината той да не е в групата. Но и без него дюшекчиите ще се опитат да стигнат четвъртфинал за четвърта поредна година.

Тийнейджърът Кай Хаверц, който беше планиран да играе за гостите, също пропуска мача. 17-годишният младок има изпити в училище и не може да пътува за Мадрид. Иначе той направи дебюта си в Бундеслигата на 16-годишна възраст.

Торес, който се разписа за крайното 4:2 в Германия, се връща в отбора за първи път от 2-и март насам, когато получи удар в мача с Депортиво (Ла Коруня).

В германския състав има и смяна на треньора, която беше извършена след тежкото поражение с 2:6 от Борусия (Дортмунд) и сега Тайфун Коркут ще дебютира в Шампионската лига.

"Ние знаем, че не сме фаворити в тази ситуация и срещу такъв отбор като Атлетико. Но ще се опитаме да се върнем в двубоя и каквото и да стане, ще сме натрупали доста опит на ниво Шампионска лига. Вярвам, че играчите ще се раздадат до последно. Имаме на разположение 90 минути и ще се види накрая за какво сме били готови, обясни турският специалист.

"Всички видяхте какво направи Барселона- спечели с 6:1, след като бяха загубили 0:4 в първия мач. Нека не си мислим, че някой друг няма да се опита да го направи, предупреди опитният бранител на домакините Диего Годин.