Атлетико Мадрид и Барселона завършиха 1:1 в дербито на осмия кръг в испанската Ла Лига, играно на новия стадион "Уанда Метрополитано".

"Блаугранас" направиха по-добрия старт, но момчетата на Диего Симеоне откриха резултата в средата на първата част, когато Саул Нигес вкара с прецизен удар извън наказателното поле.

В 57-ата минута звездата на Барса Лионел Меси можеше да изравни, но разтресе страничната греда от пряк свободен удар, а малко след това реферът Лаос не маркира игра с ръка на Савич в наказателното поле на столичани.

Барса беше по-добрият отбор след почивката и заслужено изравни в 82-ата минута, когато Луис Суарес засече с глава центрирането на Сержи Роберто.

Така за първи път този сезон Барселона загуби точки, но пък момчетата на Ернесто Валверде нямат загуба от Атлетико за първенство 15 поредни мача. Барселона е лидер в таблицата с актив от 22 пункта, докато Атлетико е трети с 16 точки в актива си.


Гостите започнаха вихрено и след трийсет секунди можеха да водят в резултата. Лео Меси игра на двойно и от трудна позиция отправи удар по земя в наказателното поле, но се получи рикошет и кълбото облиза гредата.

Малко след това Андрес Иниеста отправи хубав удар, но право в ръцете на Ян Облак. Постепенно "дюшекчиите" се окопитиха и започнаха да поглеждат все по-смело в предни позиции, а при първата им добра акция Марк-Андре тер Стеген трябваше да спасява шута на Антоан Гризман в близкия ъгъл.

В деветата минута Гризман слаломира майсторски през защитата на каталунците и излезе на стрелкова позиция, но тер Стеген спаси удара му с левачката в най-чистата голова ситуация от началото на двубоя.

Атлетико все пак успя да открие резултата в средата на първото полувреме, когато Саул Нигес матира защитата на противника с удар от дистанция след подаване на Караско.

Беше изминал половин час от началото на мача, когато Лео Меси отправи остро центриране в наказателното поле, но там едновременно с топката се разминаха Луис Суарес и Жерард Пике. Последва шут на Иниеста, който се оказа неточен.

Галерия

Към края на първата част Меси имаше основателни претенции за нарушение срещу него при нахлуването в наказателното поле, но реферът не забеляза препъването срещу аржентинеца, който мина между трима противници.

Атлетико започна втората част много смело и сътвори няколко прилични атаки, но защитата на гостуващия отбор действаше на висота, а при един от случаите Гризман завърши с неточна тупалка. Чак десетина минути след почивката Барса сътвори нещо опасно, но Облак спаси снаряда на Луис Суарес.

Малко след това Лео Меси застана зад топката при пряк свободен удар и завъртя топката майсторски, но уцели десния страничен стълб! След това реферът Лаос отново удари рамо на домакините, защото не маркира игра с ръка на Савич в наказателното поле на Атлетико.

Двайсетина минути преди края на редовното време Меси беше в основата на следващата интересна ситуация. Топката стигна до него с помощта на отбраната на домакините и Лео отправи бомбен удар от петнайсетина метра, но кълбото профуча покрай левия страничен стълб!

В 80-ата минута Луис Суарес демонстрира невероятен инстинкт и при подаване отдясно успя да отправи удар от движение от трудна позиция, но Облак реагира и спаси. Секунди по-късно обаче уругваецът попари публиката на стадиона, изравнявайки с глава след центрирането на Сержи Роберто.

В 94-ата минута Лео Меси можеше да донесе трите точки на своите, защото получи удобна възможност да бие от пряк свободен удар. Аржентинецът заложи на мощно изпълнение, но прати топката право в ръцете на Облак.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/EeWf5raVS_w" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Атлетико Мадрид - Барселона 1:1

1:0 Саул - 21'
1:1 Луис Суарес - 82'

 

Атлетико Мадрид: Облак, Савич, Годин, Луиш, Хуанфран, Габи (Торес - 83'), Коке, Саул, Караско (Партей - 73'), Кореа (Гайтан - 58'), Гризман

Барселона: Тер Стеген, Юмтити, Пике, Семедо (Роберто - 61'), Алба, Бускетс, Иниеста (Деулофеу - 61'), Ракитич (Паулиньо - 79'), Гомеш, Меси, Луис Суарес