Треньорът на Атлетико Чоло Симеоне ще се изправи срещу 5-и различен специалист, който води Реал, когато утре двата тима се срещнат за Суперкупата на Европа. 

Двубоят ще бъде официален дебют за Юлен Лопетеги начело на Белите, докато за аржентинеца това ще е 27-ото дерби, като в мачовете досега балансът му е доста добър – 8 победи, 9 равенства и 9 загуби. 

От досегашните треньори на Реал срещу които е водил Дюшекчиите Симеоне има най-много мачове срещу Карло Анчелоти – 13, като балансът му е 5 победи, 4 равенства и 4 поражения. 

Следва Зинедин Зидан срещу когото е с 2 успеха и 3 поражения в 8 мача, срещу Жозе Моуриньо спечели веднъж и загуби три пъти в четирите сблъсъка помежду им, а срещу Рафа Бенитес има едно равенство. 

Симеоне може да се похвали с общо 2 победи и 2 загуби във финали срещу Реал, като при него Атлетико спечели Купата на Краля през 2013 и суперкупата на Испания през 2014, но загуби в Шампионската лига през 2014 и 2016. 

Сега остава да разберем как ще започне съперничеството му с Лопетеги, като отговорът определено няма да се забави много.