Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне остана впечатлен от представянето на "дюшекчиите" срещу Реал Мадрид във финала за Суперкупата на Европа, спечелен след 4:2 след продължения. 

"Първият гол на Диего ни окрили. Дузпата за съперника дойде в момент, в който мачът беше равностоен. След 2:2 придобихме самочувствие и знаехме, че можем да победим. В последните години изиграхме пет финала с Реал и спечелихме три. Но, да, загубихме двата в Шампионската лига. Имаме свой стил и той не се променя от броя на вкараните голове. Разчитаме на стратегията си, играта ни е структурирана по определен начин. Резултатът 4:2 не означава, че сме променили стила си", заяви Чоло.

Той изрази радостта си, че има достатъчно дълбочина в състава и похвали трите си резерви Анхел Корея, Томас и Витоло. Те се отличиха с по една асистенция, съответно към Диего Коста (79) за 2:2, Саул (98) и Коке (104), който оформи крайния резултат.

"Резервите заслужават похвала. Анхел Корея, Томас и Витоло ни дадоха необходимата свежест. Да, това беше вечерта на Диего Коща, но всички помогнаха за успеха. Разполагаме с дълбочина на състава и точно това ни трябва - хора, които са готови във всеки момент да се появят на терена и да се хвърлят в битката", добави Симеоне.