Атлетико Мадрид се върна на победния път в Ла Лига, след като надви Райо Валекано с 1:0 като гост, без изобщо да блести, което разбира се е в стила на тима. 

Дюшекчиите записаха загуби от Бетис и Реал Мадрид в предишните си мачове, а сега успяха да спечелят с доста голяма доза късмет, след като отново не играха добре. 

Вратарят Ян Облак се отчете със серия спасявания, а Антоан Гризман отново беше главното действащо лице в атака, след като отбеляза победния гол след добавка в 74-ата минута. 

„Атлетико изпълни мисията си на „Вайекас”, като спечели, а сега трябва да забрави за този мач и да мисли за Юве” написа „АС” в коментара си за двубоя. „Гол на французина, спасявания на словенеца и нищо повече” добави „Марка”. 

За отбелязване е и завръщането на Диего Коста за Дюшекчиите. Бразилецът дълго време се възстановява от контузия, като се появи от пейката през второто полувреме и записа около половин час игра. 

Така Атлетико вече има 47 точки и поне до утре по обед отново излезе на 2-о място. Райо остава в зоната на изпадащите с 23 точки, но шансовете за спасение остават.