Без наказаните Диего Коста и Антоан Гризман, Тома Лемар се оказа човекът, който донесе победата на Атлетико (Мадрид) над Ейбар в 33-ия кръг. Атлетико е на 2-а позиция и събира 68 точки, като запазва надеждите си да се бори с Барселона за титлата.

Мачът вървеше към 0:0 на стадион Ипуруа в баския град, но пет минути преди края на мача вратарят Марко Дмитрович капитулира. Гостите отнеха топката в центъра при хвърлен тъч, тя стигна до Коке, който я овладя и тръгна напред, дриблирайки в наказателното поле. Там я даде успоредно на Лемар, който от 2 метра нямаше как да сбърка.

Анхел Кореа беше важен за отбора на Атлетико в центъра на терена и първата възможност в мача се откри пред него. Вратарят Дмитрович направи много зрелищно спасяване с крака, когато Алваро Мората изпрати своя партньор в атаката, а след удара Серхио Алварес предотврати добавка.

Ейбар можеше да поведе в резултата само 2 минути след началото на второто полувреме, когато топката кацна на главата на Серхи Енрик. Той обаче не успя да я насочи в мрежата след перфектното центриране на Хоан Хордан. Мората също беше близо до гол, но стреля вън преди Дмитрович да избие над гредата удар на Коке в 53-ата минута.

В ранната среща днес Селта (Виго) се наложи с 2:1 над Жирона и събра 35 точки, като се измъкна от зоната на изпадащите. Яго Аспас откри резултата в 34-ата минута, но три след началото на второто полувреме Кристиан Португес изравни за каталонците. Софиян Буфал осигури победата на галисийците в 69-ата минута. Двамата голмайстори на Селта си размениха подавания за двете попадения на тима днес.