Със сълзи в очите Диего Годин официално потвърди, че напуска Атлетико Мадрид след края на сезона, когато договорът му изтича. 

Уругваецът бе част от Дюшекчиите в продължение на 9 сезона като записа 387 мача на сметката си и бе част от едни от най-големите успехи в клубната история, сред които бе спечелената титла през 2014-а. 

33-годишният играч бе спряган за Манчестър Юнайтед, но се счита, че следващият му клуб ще бъде Интер, с който се е разбрал още през зимата. 

„Сега съм по-нервен, отколкото преди мач. Искам обаче да ви информирам, че това са последните дни за мен в клуба. Завършва най-хубавият период в живота ми“ заяви развълнуваният защитник, който вдигна 8 трофея в Атлетико и игра два финала в Шампионската лига, нещастно загубени от Реал през 2014 и 2016. 

„Тук сме, за да се сбогуваме с една легенда на Атлетико. Ти бе част от една страхотна ера от историята на клуба с своите усилия и голове, като онзи, с който ни донесе титлата на „Камп Ноу“. Атлетико завинаги ще бъде твоето семейство“ заяви президентът Енрике Сересо.