Треньорът Диего Симеоне ще остане в Атлетико Мадрид, въпреки предстоящите промени в състава на столичани през лятото.

49-годишният специалист смята да обнови тима на "червено-белите", които завършиха на второ място в Примера дивисион през последната кампания. 

"Харесвам моята работа. Смятам, че моята идентичност е същата като на клуба, на който съм изцяло отдаден. С всяка изминала година става все по-трудно, но ние наистина може да генерираме ентусиазъм. През следващия сезон ще има нови футболисти, които със сигурност ще демонстрират необходимото желание. Те трябва да се приспособят към отговорността, която означава Атлетико. Имаме нужда от защита с много нови частици", заяви Симеоне след поражението на мадридчани с 1:2 срещу Бейтар Йерусалим в контролна среща.

Хуанфран, Диего Годин и Фелипе Луис напускат Атлетико като свободни агенти, докато Люка Ернандес ще премине в Байерн Мюнхен за 80 милиона евро. Звездата на столичани Антоан Гризман също обяви, че напуска, като най-вероятно ще премине в Барселона. Халфът Родриго е трансферна цел на английския шампион Манчестър Сити. 

Диего Симеоне, който имаше няколко периода като футболист в Атлетико Мадрид, поднови своя договор начело на "червено-белите" до лятото на 2022 година. За близо едно десетилетие под негово ръководството мадридският гранд спечели титлата в Испания, купата на страната, два трофея в Лига Европа и достигна до два финала в Шампионската лига, загубени срещу Реал Мадрид.