В началото на септември Иван Стоянов изненада всички, като подписа с отбора от Б група Верея Стара Загора, въп­реки че по думите му е имал и други оферти. Само няколко ме­сеца по-рано той все пак бе част от ЦСКА, и то в елита, бо­рейки се дори за титлата.

"Към мен имаше интерес и от други клубове, но аз избрах про­екта в Стара Загора. Надявам се с този отбор да се върна в големия футбол", сподели при преминаването си във Верея племенникът на Йордан Лечков. Само четири седмици по-късно Стоянов изненадващо бе освободен. Никой така и не обясни защо. За Верея атакуващият халф изигра 4 мача (342 минути) без отбелязан гол. Оттогава, както се казва - ни вест, ни кост за него.

Факт е, че в последния си се­зон на "Армията" Стоянов бе преследван от контузии и се подложи на операция и това оказа своето влияние. През 2014/15 той бе аут 9 месеца, ка­то се върна на терена през ап­рил тази година. Преди това иг­ра за червените в края на юли 2014-а. След тези 9 месеца атакува­щият халф вече не е същият. За­губил е от скоростта си, от увереността, точния си изстрел. Далеч е, твърде далеч от формата в Лудогорец и от първия си престой в ЦСКА. А дали Стоянов вече не е свършил с футбола?

Времето ще покаже, но едно е сигурно, че това, за което отиде във Верея - да се върне към голямата игра, не се случи. А може би не му бе дадено нужното време. Или той не показа достатъчно во­ля. Иван Стоянов е силен харак­тер и едва ли ще се откаже толкова лесно, но със сигурност няма да е същото, едно такова прекъсване доста често е пагуб­но, фатално. Поглеждайки ви­зитката му, ще видим, че всеки изминал сезон изиграните от него мачове ставаха все по-мал­ко и по-малко.

По подобен сценарий се разви кариерата и на един друг бивш играч на Сливен и ЦСКА - Костадин Стоянов. Той подписа заед­но с него с Верея Стара Загора и също скоропостижно, без нито една изиграна минута, бе осво­боден. За него обаче можем мно­го по-спокойно да заявим, че твърде скоро ще окачи обувки­те на пирона. За последно игра за Берое през есента на 2013-а. А оттогава изтече доста вода...

Материал на "Тема спорт"