Босът на Локомотив (София) Иван Василев няма да се оттегля от клуба. Той ще обяви решението си в петък. Василев ще информира за това ръководството, играчите и треньорския щаб, след което ще се пристъпи към организарането на подготовката. На този етап на футболистите не е съобщено кога се събират.

“Доколкото знам, на 1 юни ще има новини”, каза пред “Тема Спорт” капитанът Александър Бранеков. - Моето желание е 100% да остана в Локомотив. Има горчилка, но искаме да се борим да се завърнем там, където ни е мястото”, добави бранителят.
 
Двама от директорите в Локо също заявиха, че развитие ще има утре или най-късно в събота. “Все още боледуваме, но животът продължава”, каза изпълнителният директор Бойчо Величков.
 
В идентичен тон се изказа и спортният директор Ангел Колев: “Предстои да определим датите за подготовка. Локомотив ще го има и отново ще бъде силен. Всички в клуба вярваме, че президентът няма да се откаже. Стягаме се и ще преследваме завръщането в елита. Ще бъде трудно, има доста отбори с амбиции, но Локомотив трябва да е в Първа лига”, каза Колев.
 
Президентът Василев бе бесен, след като “железничарите” загубиха баража за промоцжия срещу Витоша (Бистрица). Елитният тим изравни резултата секунди преди края на второто 15-минутно продължение - 2:2. При дузпите играчите на Витоша бяха по-точни и запазиха мястото си в елита. След двубоя Василев заяви, че случващото се в родния футбол е порнография и няма намерение да участва в циркове. Емоциите обаче вече са поотминали и се очаква Василев да продължи ангажимента си към Локо (Сф). Той възроди клуба, останал без професионален лиценз, през 2015 година, като премина през всяко стъпало, започвайки от областните групи.