Изпълнителният директор на втородивизионния ОФК Несебър Недялко Москов напуска поста си в клуба, обяви самият той пред БТА. Той обясни и причините, като сред тях са желание да прекарва повече време със семейството си и да вложи енергия и в личния си бизнес.

"Подадох молба за напускане и тя е приета. Разделяме се съвсем нормално. Но аз си имам мой си бизнес, който изисква време и енергия. Освен това искам да обърна и повече време на семейството си, защото футболът обикновено изяжда всяка свободна минута. Но ще помагам на клуба, винаги когато мога, защото това е моят отбор и за мене беше голяма емоция. Ще бъда и на мачовете като зрител винаги, когато времето ми позволява, обясни Недялко Москов.

Той пое позицията на изпълнителен директор преди точно 3 години, когато Несебър беше във В група. Тимът почти веднага спечели промоция, в първия сезон във Втора лига завърши на 9-о място, а във втория на 5-о. Сега е на 8-о място след изиграването на мачовете през есента.

"Бях решил за себе си, че ще си тръгна преди близо месец. Но исках да видя как ще завърши последния мач с Добруджа, защото ако не бяхме победили имаше опасност да се сринем в зоната на изпадащите. И тогава може би нямаше да си тръгна. За мене най-важното е, че сме вторият най-млад отбор във Втора лига след Лудогорец-2. Аз винаги съм смятал, че Втора лига трябва да бъде трамплин за млади футболисти. Поне на 10-15 футболисти, които са били в нашия клуб при моето управление, съм помогнал. И те или са отишли в Първа лига, или са в по-богати отбори във Втора лига. И изкарват добри пари".

Недялко Москов смята, че оставя добър колектив в съблекалнята, добре работещ спортно-технически щаб и отбор от млади и качествени играчи. Така че сътресения не би трябвало да има и Несебър може само да надгражда. "Доста рискуваме с постоянното вкарване на млади играчи. И поради тази причина имаме и колебания в резултатите. Ние винаги започваме в стартовия състав с 5 или 6 човека под 21 години. Но няма как- това е пътят. Младите трябва да се учат да поемат отговорност. Мястото на Несебър е във Втора лига и играчите за момента го доказват".

Ръководителят, който има опит и в мениджърския бизнес, е получил предложения да работи и в клубове от Първа лига. Засега обаче не е ентусиазиран от подобна възможност. "Ако продължа да работя във футболен клуб, трябва да бъде на по-високо ниво. Имам предложение от Първа лига, но се чувствам и малко изтощен емоционално. Аз вкарвам много енергия и нерви в работата си, а на първо място до лятото смятам да се отдам основно на семейството си.