Българските гимнастички от ансамбъла са изключително щастливи след спечеленото бронзово отличие в многобоя от олимпийския турнир по художествена гимнастика в Рио де Жанейро. Грациите, които преживяха много трудности в последните месеци, се представиха невероятно и осъществиха мечтата си да завършат кариерата си с олимпийски медал.

"Най-накрая вече осъзнаваме какво сме постигнали, много сме щастливи. Наистина сме много, много щастливи, че по този начин завърши нашата кариера, че трудът ни беше възнаграден, че направихме толкова за българската художествена гимнастика. Но без нашите треньорки нямаше да се справим, те ни мотивираха много и затова благодарим на всички - на Ина Ананиева, на Илиана Раева", каза Християна Тодорова пред БНТ минути след състезанието.
 

Галерия

"Не се чувствам като герой. След като вчера допуснах грешка аз, сега се чувствам по-силна, спечелих битката със самата себе си, защото днес беше денят, в който се взимат медалите. Благодаря на всички за подкрепата", добави Ренета Камберова. Благодаря на всички, които ни подкрепяха през тези години и това е за вас, за България (показва медала)", каза тя.

"Ние вчера доста си поплакахме, след всяко изиграване течаха сълзи. Но днес играхме като лъвове и оставихме сърцата си на терена", заяви Михаела Маевска.

"Цената е настина огромна, но само ние знаем какво сме платили и какво ни е струвало", каза Цветелина Найденова.

"Благодарим на всички за подкрепата. На мен ми беше трудно във всеки един момент, но съм щастлива, че успяхме", заяви Любомира Казанова.