Бившият футболист на Барселона Шави Ернандес разкри, че има амбции да се завърне в клуба след като прекрати кариерата си. Легендарният халф на тима от „Камп Ноу“, който сега играе в Катар, обясни, че един ден иска да бъде треньор на клуба.

„Един ден, след като се откажа, искам да продължа с футбола. Искам да съм близо до терена. Не би ми харесало да рабоят в офис. Моята цел е да тренирам Барселона и няма до го крия. Просто искам един ден да работя отново в клуба, който считам за мой дом“ заявява Шави пред „Фор фор ту“.

„Винаги, когато имам десет свободни минутки, си пускам телевизора и гледам футбол. Жена ми знае този мой навик и направо мрази футбола. Непрекъснато следя мачовете и на телефона проверявам, който е отбелязал головете“ добавя той. 

„Гледам доста сериозно Ла Лига, но хвърлям по едно око и на Висшата лига. Футболът продължава да ми е хоби. Тук в Катар се играе по-различно и нивото е по-ниско от това в Европа. Моят отбор се стреми да задържа топката и играя с нея по повече от 100 пъти на двубой. Все още обаче изпитвам наслада и искам да оставя следа след себе си“ казва още бившият играч на Барса.