Петкратният носител на Златната топка – Лео Меси, може да напусне Барселона и Испания заради проблемите с данъчните власти. За тази опасност сигнализира президентът на Примера дивисион Хавиер Тебас.

"Не смятам, че Меси е престъпник. Просто правните рамки не могат да бъдат разбрани от всички. Да не забравяме, че Лео е платил повече от 160 милиона евро данъци, които отиват за ремонт на пътищата и за болнична помощ. Страхувам се, че ще напусне Испания заради проблемите със закона", хвърли бомбата Тебас.

Меси и баща му получиха ефективна присъда от 21 месеца затвор заради укриване на данъци в размер на малко повече от 4 млн. евро. В Испания обаче законът гласи, че присъда под 2 години, може да бъде изменена в пробация и адвокатите на аржентинския национал тепърва ще преговарят с Темида.

Преди два дни пък английският таблоид "Сън" гръмна с новината, че бащата на Меси е посетил яхтата на Роман Абрамович, което веднага породи слухове за задаващ се сензационен трансфер в Челси.

Останалите клубове, които могат да си позволят да купят Меси и да му плащат заплатата, са манчестърските Сити и Юнайтед и френските богаташи от ПСЖ. Реал Мадрид също притежава нужната финансова мощ, но подобна сделка изглежда в сферата на невъзможното.