Голямата звезда на Барселона Лео Меси е на път да напусне "Камп Ноу". С тази новина гръмна испанското радио Cadena COPE.

Петкратният носител на Златната топка е изпаднал в тежка депресия заради загубата на Аржентина с дузпи от Чили на финала на Копа Америка. Присъдата от 21 месеца затвор за укриване на данъци в размер на 4,1 милиона евро пък окончателно е съкрушила Меси и той вече е категоричен в решението си, че иска да смени обстановката.

Лео има договор с Барселона до 2018 година и няма да го поднови, за да е сигурен, че ще си тръгне от Испания. Неотдавна се появиха информации, че бащата на футболиста се е срещнал със собственика на Челси Роман Абрамович, което веднага породи слухове за преминаване на "Стамфорд Бридж".

Меси е в отлични отношения и с новия мениджър на Манчестър Сити Пеп Гуардиола, но все пак трябва да бъде отбелязано, че не един или два пъти той е заявявал, че не иска да си тръгва от Барселона, докато не остарее. После звездата възнамерява да завърши бляскавата си кариера в Аржентина.

В същото време ръководството на Барса започна кампания "Всички сме Лео Меси", за да изрази подкрепа към най-добрия футболист на планетата.