Бившият френски национал Кристоф Дюгари разказа доста интересна история, свързана с Луис ван Гаал по време на престоя му в Барселона.

Той призна, че е минал през ада, когато му се е наложило да играе под ръководството на холандеца в каталунския клуб. 

''Петелът'' премина при каталунците през 1997 година и изигра само 13 мача за отбора преди да подсили Марсилия през следващата година. 

Доста интересно е, че макар да е нападател Ван Гаал е използвал Дюгари като .... дефанзивен халф.

''Имаше един момент в който всички бяхме в съблекалнята и Ван Гаал взе бутилка вода, за да маркира схемата си. Започна да ме пита защо съм загубил топката в определени минути и аз трябваше да отговоря. Прекарах шест месеца под негово ръководство в отбора и се питам какво изобщо правих там по това време'', разказва Дюгари пред SFR Sport.

''Беше просто сюрреалистично. Най-лошото е, че отидох в кабинета му и поисках да напусна. Трябваше да напусна на всяка цена, тъй като тогавашният селекционер на Франция Еме Жаке държеше всички футболисти да са твърди титуляри в клубовете си до Мондиала. Нямах друг шанс. Престорих се, че плача в кабинета му. Не можех да издържам повече. Този човек ме караше да играя дефанзивен халф, минах през ада за тези няколко месеца''.