Барселона постигна втора поредна победа в груповата фаза на Шампионската лига – 2:1 като гост на Борусия Мьонхенгладбах. Каталунците изоставаха на полувремето след гол на Торган Азар, но след почивката Арда Туран и Жерар Пике донесоха трите точки на тима на Луис Енрике. Както е известно Барса започна участието си в турнира с опустошителното 7:0 над Селтик.

Началото беше добро за домакините, но още в 7-та минута след хубава комбинация Неймар изскочи на стрелкова позиция, но Ян Зомер спаси. След още 4 минути Суарес не успя да се възползва от грешка на Елведи. Добрата игра на каталунците продължи и в 21-та минута Суарес отново бе близо до гола. Уругваецът комбинира добре с Пако Алкасер, но Корб успя да се намеси навреме и да предотврати опасността.

Така се стигна до 34-та минута, когато Рафаел се пребори и отне топката от Серхио Бускетс в средата на терена. Последва бърза контраатака, в която Торган Азар беше намерен на опразнената врата и белгийският национал нямаше проблеми да отбележи – 1:0 за германците. Това беше 7-ми гол в 9 мача за по-малкия от братята Азар от началото на сезона. До края на първото полувреме Ян Зомер спаси бомбен удар на Иван Ракитич и запази преднината на тима си.

Тимът на Луис Енрике натисна в началото на второто полувреме, но германците се отбраняваха по прекрасен начин. Треньорът на Барса потърси смяна и пусна в игра Арда Туран. Турският национал ознаменува рождения си ден с изравнителен гол в 65-та минута. Туран получи хубаво подаване от Неймар, финтира на скорост Елведи и с мощен удар разстреля Зомер за 1:1.

Барса направи пълен обрат в 73-та минута. Жерар Пике разби сърцата на феновете на домакините, който се възползва от грешка на Зомер след центриране от ъглов удар и в разбъркването успя да насочи топката към вратата, а оттам и да отбележи втори гол за Барселона. Малко след това Туран можеше да реши всичко в срещата, но стражът на домакините изби с върха на пръстите си.

Борусия Мьонхенгладбах – Барселона 1:2

1:0 Торган Азар 34‘

1:1 Арда Туран 65‘

1:2 Жерар Пике 73‘

Борусия Мьонхенгладбах: Зомер, Корб, Кристиансен, Елведи, Венд, Крамер, Дахуд, Траоре, Щендъл (83 – Хан), Азар (80 – Херман), Рафаел (48 – Джонсън)

Барселона: Тер Стеген, Роберто, Пике, Машчерано, Алба, Ракитич (59 – Туран), Бускетс, Иниеста, Неймар, Алкасер (54 – Рафиня), Суарес