Легендата на Барселона Шави призна, че успехите на вечния враг Реал Мадрид не се отразяват добре на психологическото състояние на "блаугранас".

В същото време той се обяви против привличането на Ектор Бейерин. Юношата на Барса иска да се завърне на стадион "Ноу Камп", но не получава позволението на "артилеристите".

"Моята цел е да бъда треньор и да се завърна в Барса след време, не го крия. Все още не съм изкарал курсовете за треньор, защото нямам време и ще го сторя, когато прекратя кариерата си", коментира Шави пред вестник "Спорт".

"Знам, че трябва да си добре подготвен, защото средата е много сложна, почти нечовешка. Тя не е спокойна дори когато печелиш, защото тогава твърдят, че не играеш красиво."

"Затова е по-трудно да тренираш Барса, отколкото Реал. В Барса победата не е достатъчна. Успехите на Реал Мадрид са като бомби за Барселона, защото правят така, че всичко трябва да се случи по най-бързия начин."

"Не съм гледал много мачове на Ектор Бейерин, но за мен би било трудно да върна обратно играч, който вече си и тръгнал. Не съм любител на такива трансфери. Защо си е тръгнал на 16-17 години? За мен това е странно и не го разбирам", добави Шави.