Звездното лятно попълнение на Барселона Осман Дембеле ще отсъства от терените между три месеца и половина и четири, съобщи официалната страница на клуба.


Френският национал разкъса сухожилието на двуглавия бедрен мускул на левия крак при победата с 2:1 над Хетафе и ще претърпи операция. Хирургическата интервенция ще се състои във Финландия през новата седмица от д-р Сакари Орава. Най-скъпият трансфер в историята на Барса (б.р. – 150 млн. евро плюс бонусите) напусна "Колисеум Алфонсо Перес" в 29-ата минута за сметка на Жерард Деулофеу.

Това означава, че Дембеле ще е готов за игра около януари и ще пропусне редица важни мачове. Той отпада от сметките на Ернесто Валверде за груповата фаза на Шампионска лига, където съперници на Барса са италианският хегемон Ювентус, Спортинг Лисабон и Олимпиакос.

В Ла Лига каталунците ще трябва да се справят без крилото в редица важни мачове, сред които с Атлетико Мадрид, Севиля, Реал Мадрид и др.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ffcbarcelona%2Fposts%2F10156011478314305%3A0&width=500" width="500" height="684" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>